Galerie Peter Leen                                                                                                                                                               homepage SameSame Thai Restaurant

 

             

 

 

November 2020

 

Sponsoractie Zorgmedewerkers

 

Buitengewoon geslaagd
dankzij
32 sponsoren!

 

     

Woensdag, 25 november 2020

Niet te begrijpen!

Over de corona maatregelen die genomen zijn waar het de horeca betreft, heb ik me nog niet eerder over uitgelaten. Maar het wordt voor mij nu ook allemaal heel schimmig. Sowieso begreep ik in eerste plaats al niet waarom de overheid niet een onderscheid heeft gemaakt tussen cafés en restaurants (incl. de eetcafés).
Maar ik dacht: “oké, solidair zijn, dit duurt maar even”.


Wat inmiddels duidelijk is geworden dat van de 42 procent van de besmettingen waarvan bekend is waar die werden opgelopen, er slechts 1,6 procent plaats heeft gevonden in de horeca. En over welke horeca hebben we het dan? Even om duidelijk te schetsen; bij ons in het restaurant valt niet iedereen over elkaar heen om elkaar te zoenen en te knuffelen. Ook de polonaise lijkt mij niet een gebruik welke je, in welk willekeurig restaurant dan ook, tegen zal komen. Restaurants hebben doorgaans geen bar waaraan gezeten wordt. Eetcafés hebben deze meestal wel maar kunnen deze sluiten, als ze dat al niet gedaan hadden. Iedereen zit aan tafel, zoals afgesproken.


Restauranteigenaren hebben massaal gehoor gegeven om de voorgeschreven maatregelen in acht te nemen, tafels verplaatsen, ruimte creëren, schermen plaatsen, enzovoort. Met het vertrouwen dat er dan nog enigszins ‘normaal’ gewerkt kan worden.


Restaurantgasten zitten over de avond genomen aan een eigen tafel op dezelfde plek. Wellicht een enkele keer even opstaan voor een pitstop in de toiletruimte. Misschien gebeurt het een keer dat je een bekende aanwezige gast begroet maar daar blijft het contact met de buitenwereld dan wel bij.
We hebben allemaal met stomme verbazing naar de tv beelden gekeken van verschillende cafés waarbinnen er volop gefeest werd, nog even los voordat de deur op slot gaat. Bij sommige uitbaters, gasten en veeldrinkers zit er dus blijkbaar een steekje los en een deel van de jongeren neemt het allemaal niet zo nauw. En daarom staan wij nu, de ondernemers met hun personeel, in een lege zaak. Gesloten, omdat de besmettingen weer de pan uit stegen.


“Oké, solidair zijn, het komt allemaal weer goed, we gaan ergens tweede week december weer open”. Dat moet lukken!
Nu hoor ik steeds een hardnekkig luider wordend geluid; Horeca misschien pas open in het nieuwe jaar…2021.


Nou dat ga ik niet langer trekken, ik bedoel de redelijkheid is er niet meer.
De Efteling is open, ons wel bekende Zweedse winkelketen mag gewoon open, waar massaal drommen mensen op af komen. Men mag weer gezamenlijk baantjes trekken in de zwembaden, de bouwmarken maken overuren. Een hotelkamer boeken en ’s avonds heerlijk in het restaurant dineren. Je gaat gewoon lekker vroeg aan tafel, flesje wijn erbij, misschien wel twee en om acht uur ’s avonds ga je samen prinsheerlijk naar boven…. een top-idee!
Het is absoluut niet dat ik het deze ondernemers misgun, het tegendeel! Alleen is het mij niet meer uit te leggen. Ik sta erbij en kijk er naar…


De restaurants weer open, weliswaar onder bepaalde restricties, lijkt mij zeer wenselijk én begrijpelijk!

In het AD-Utrechts Nieuwsblad 05-12 2020


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Donderdag, 28 februari 2019

Italy meets Thailand

Sjatoo Wijn & Fijn te Breukelen werkt samen met het Italiaanse Wijnhuis Ricasoli uit Toscane.
Samen met hen organiseren wij een wijnproeverij bij ons in SameSame. Daarbij zijn aanwezig Patrick Van Leeuwen van Sjatoo en Maria Bertelli van Wijnhuis Ricasoli.
U proeft twee witte wijnen en een rosé, twee rode wijnen en een dessertwijn.
De wijnen, wanneer ze u bevallen, kunt u direct bij Patrick bestellen én eventueel aansluitend deze wijnen proberen bij ons in het restaurant.

Bij deze nodigen wij u uit voor de wijnproeverij op donderdag 28 februari van 17:00 tot 18:00 uur.
Wilt u aansluitend bij SameSame dineren, reserveert u dan vooraf een tafel.
’s Avonds fungeren Patrick en Maria als sommelier in ons restaurant.

       
     

Woensdag, 5 september 2018

'Swim to Fight Cancer’ 2018 te Breukelen was een overweldigend succes.
Het prachtige weer, de geweldige goede organisatie, veel deelnemers en nog veel meer supporters maakten dit evenement onvergeetbaar.

Een feest waar Breukelen trots op mag zijn.
Lof aan de organisatie, fantastisch!
Het eindresultaat, ruim vier ton, is bijzonder.

Wij hadden een topfeest met prachtig weer, heerlijk eten, fantastische muziek van de Utrechtse band 'Mooi Weer op Straat' en gezellige gasten.
Wij hadden een lunch georganiseerd waar men zich voor kon inschrijven. Na wat rondbellen waren alle 60 zitplaatsen verkocht. Met 10 euro per gast extra en 20% van de lunchomzet hebben wij de burgemeester gesponsord met een flink bedrag.

Zo hebben wij die dag ons steentje bijgedragen.
Nogmaals alle lof naar de organisatie en uiteraard naar alle zwemmers. Volgend jaar weer!

 

 

 

 

   

Zondag, 2 september 2018

Swim to Fight Cancer’ te Breukelen.
Landelijk inmiddels een groot succes en een jaarlijks terugkerende happening.
Groot enthousiasme is er bij de inwoners en ondernemers van Stichtse Vecht voor deze eerste keer in Breukelen.

Wij, ’t Team van SameSame willen ook graag ons steentje bijdragen. Die zondag, 2 september, organiseert SameSame een besloten lunch op het Terras aan de Vecht. In overleg met onze chef-kok Noi serveren wij een mooie typisch Thaise lunch. We hebben ruimte voor 60 gasten. Die was zeer snel volgeboekt!

De deelnemende 500 individueel gesponsorde zwemmers starten vanaf Park Boom en Bosch en zwemmen 2 kilometer. Het keerpunt is op de hoogte van Zandpad 30, zodoende passeren de deelnemende zwemmers ons terras twee keer.
Om de zwemmers aan te moedigen speelt de feestband ‘Mooi weer op straat’ tijdens de lunch op ons terras.

Wij verzorgen de lunch en de muziek voor 25 euro p.p. exclusief de drankjes die u gebruikt. Iedere gast vragen wij 10 euro te doneren voor ‘Swim to Fight Cancer’. De opgehaalde 600 euro (60 gasten) plus 20% van de totale lunchomzet doneert SameSame die middag aan de stichting Fight Cancer.


Het terras is exclusief voor u tijdens dit evenement gereserveerd tot 16:30 uur.

 

 

   

8 augustus 2018

Zaterdagavond, je hebt ergens 'lekker' gegeten i.p.v. bij SameSame en hebt nog trek in een lekker glas wijn. Je hebt verschillende keuzes, naar kroeg of thuis of... toch naar SameSame. Daar weet je tenminste zeker dat je een goed glas wijn krijgt...!
Dat deden Anton en Christel met hun vrienden. Het werd iets later dan twee glazen wijn! Muziek aan en tja... dan kan je er op wachten.... Anton op de tafel!
Een bijzonder gezelige avond. Gaan we vaker doen.

 

 

   

April 2018

Samen met zijn familie was Liam White in het restaurant voor een heerlijk familiediner.
"Peter", zegt ie, 'mag ik straks piano spelen?"
Hij laat me foto's zien waarop hij samen met Ali B en Maan gearmd staan. Trots, hij is ook een BB-er.
Even later; "Peter, mag ik straks met al die mooie meiden die hier werken op de foto?"

Liam White was in the house...!

 

 

   

24 december 2017

Vanaf deze plek wenst 't Team van SameSame,  u een mooie kerst en een prachtig nieuw jaar toe!

 

 

 

beeld van Toos van Holstein

 
     

14 april 2017

Gisteren, donderdagavond hadden we weer een muzikaal evenementje met een aantal leden van de SameSame Band; Gert, Belle, Geert en Joost.
Joost heeft een geweldige Springsteen cover, Belle ontroerde haar kompanen met een uitvoering van Herman van Veen en mij met haar 'Old Man' van Neil Young.
Wanneer Geert zingt over zijn moeder dan houdt Teem het niet meer droog, en hoe bijzonder mooi is het gitaarspel van Gert.
Jongens heel erg bedankt voor een geweldige muzikale avond. Deze houden we erin!

 

 

   

9 april 2017

Gisteren, 8 april, werd bij ons in het restaurant de verjaardag gevierd van Stien Vulpen.
Nou was zij niet de eerste en ook niet de enige die gisteren haar verjaardag vierde maar nog niet eerder hadden we een 96-jarige Job aan tafel!
En niet met een rollator of een rijdende stoel, bijna dansend kwam mevr. Stien binnen gelopen. Niet slechthoren of slechtziend, ook d’r bovenkamer was dik in orde dus kon ze gewoon met de gesprekken mee doen en er werd aan tafel flink gelachen.
Nou zo wil ik ook graag deze leeftijd bereiken!
Ik ben vergeten een foto te maken, het was op dat moment knetterdruk, dus voldoe ik met een plaatje.
Met Stien afgesproken dat we het volgend jaar nog es overdoen…

 

 

   

20 maart 2017

Sjaak komt al een tijdje bij ons in het restaurant. Vandaag vroeg hij of hij even op de piano spelen mocht. Nadat hij me verzekerd had dat ie ook daadwerkelijk spelen kon nam hij achter de vleugel plaats en speelde een klein kwartier. Heerlijk is het wanneer er goede muziek live gespeeld wordt. Sjaak kon er nog bij zingen ook....Applaus van de aanwezige gasten volgde!

 

 

   

10 maart 2017

Wederom een nieuw bijzonder gerecht uit Thailand; Nua phad prik Thaidam.

Biefstukreepjes, paprika, ui en lente-ui, zoete basilicum, gewokt in gemalen zwarte peper. Zeer mals vlees, pittig maar niet het Thaise pittig van de Chilipeper.
Inmiddels wordt het goed besteld en ook wat oudere kinderen vinden het heerlijk!

Dit wordt een blijvertje!
 

 

   

14 februari 2017

Vanavond live optreden ter gelegenheid van Valentijnsdag met Gert van Schaik en Geert en/of Joost. Twee- of driestemmig, heerlijk akoestisch!

Vanavond alleen maar 'Tweetjes'..... nog een paar tafeltjes vrij!

Roosje op tafel, hoe romantisch wil je het hebben?!

 

 

 

 

 

   

1 februari 2017

We zijn net een paar dagen terug van onze vakantie in Thailand en het is meteen druk. We ‘lossen’ Jos af die drie weken achtereen gewerkt heeft.
Omdat de vader van Teem een huis voor ons gebouwd heeft en wij daar druk mee bezig zijn geweest; inrichten, tuin, enzovoort, zijn wij niet of nauwelijks toegekomen aan het opdoen van inspiratie voor nieuwe gerechten voor op onze menukaart. Daarentegen heeft onze chef Noi dat wel gedaan.
Zij maakt nu iedere maand een specialiteit uit Thailand die buiten de kaart om te bestellen is. Te beginnen met de Klua kling nua. Een heerlijk pittig gerecht uit het zuiden van Thailand. Omdat een specifiek ingredient alleen daar verkrijgbaar is en ook niet online te bestellen is betekent dat: op=op!

 

 

   

1 september 2012

Inwijding van ons restaurant door een Thaise Boeddhistische monnik.

 
     
     

 

BLOG

 

18 mei 2016

Nieuwe menukaart is bijna klaar, met daarop o.a. Thai gemarineerde spareribs als voorgerecht.
Of wat denkt u van een nieuw pittig hoofdgerecht van Noi:Thai noedels met broccoli en rundvlees gewokt in Sambal Oelek.
Wanneer je van pittig houdt: een aanrader; een beetje Thai, een beetje Maleis en een beetje SameSame.


1 februari 2016

Een nieuw voorgerecht uit de trucendoos van onze chef-kok Noi: verse spinazie-loempia's.
Gezond, vegetariach en heerlijk!


16 november 2015

’s Middags koken de koks voor zichzelf en het overige personeel. Vaak zijn dat gerechten die niet op de kaart staan, soms eigen recepten. Ik eet alles mee, wil alles proeven en ben niet vies van pittig…!
Zo nu en dan staat er een gerecht op tafel welke ik helemaal niet ken, vaak is het bèng… zó lekker!
Als ik dan kom met de vraag; “En… is dit lastig te bereiden?” Krijg ik dikwijls het antwoord dat het teveel tijd vergt om het te maken of dat de ingrediënten niet makkelijk te verkrijgen zijn. Dus kunnen we er niets mee, althans niet voor de menukaart. Ook is Noi, onze chef-kok bang dat de gasten het misschien niet lekker vinden of niet kunnen eten… ze is voorzichtig.
Maar deze laatste keer bleef ik volhardend. Zo geweldig lekker en bijzonder. Een gerecht uit het Noorden van Thailand, een curry-achtig pittig gerecht met gehakte kip welke geserveerd wordt met rauwkost, “Nam Prik Ong”.
De bediening was al unaniem enthousiast, nu de gasten nog… Enkele van de vaste gasten hebben het reeds geproefd en die reageren allemaal hetzelfde: Hosanna, wat een topgerecht!
Het staat niet op de menukaart, ik houd ‘m exclusief ‘buiten de kaart’.


12 september 2015

Zaterdag is het weer het afsluiten van het vaarseisoen in de vorm van de 'Vechtse Vaarparade'. Een karavaan van verlichte boten en scheepjes varen de Vecht op van Loenen aan de Vecht tot aan Maarssen dorp. Overal waar het kan mag muziek gespeeld worden, zo ook bij ons op het terras. Het Jazz Quartet 'Finger Prints' met Bernadette Leijdekkers op de saxafoon speelt dan de sterren van de hemel.
Waar we vorig jaar verstek moesten laten gaan i.v.m. zieken in onze crew staan we nu met het hele team klaar om er een spetterende avond van te maken.
Neem wel een trui mee want de weergoden zijn onvoorspelbaar.

 

3 maart 2015

Vanaf maart 2015 is het restaurant ook op maandag geopend, vanaf 16:00 tot 22:00 uur.
Maandag t/m woensdag is er geen lunch maar kunt u terecht vanaf 16:00 uur, andere dagen vanaf 12:00 uur.
We beginnen meteen met een nieuwe menu- en wijnkaart.
Vanuit de ambassade weet men ons nu ook te vinden. Afgelopen zaterdag fungeerden wij als een tijdelijke dependance van de Thaise Ambassade. Men kon terecht voor visa en andere Thaise aangelegenheden.


7 februari 2015

Tijdens onze laatste vakantie in januari hebben we natuurlijk weer mooie ideeën opgedaan voor onze menukaart. Het valt me overigens vies tegen om in Thailand een restaurant te vinden waar ze een vergelijkbare standaard serveren zoals wij dat doen. Natuurlijk eet je heerlijk langs de straat en op de lokale markten, dat zonder meer. Maar die keren dat we een heus restaurant wilden proberen viel dat steeds weer tegen. Gevangen in de toeristenfuik! Het lekkerst hebben we Thais gegeten bij mensen thuis. Een groente vergelijkbaar met verse spinazie maar dan totaal anders van smaak. Het blijkt echter niet makkelijk deze in Nederland te verkrijgen.
Een nieuw voorgerecht is de Koeng Siep, heel even gebakken garnalen, zonder toeters en bellen maar puur natuur. Nieuw is ook de ‘Plaa kue prik kaeng’, droog gebakken visfilet met rode curry, pittig en ongelooflijk lekker.
We zijn nu twee en een half jaar onderweg en het restaurant is zo veel sneller gegroeid dan we in onze stoutste dromen verwacht hadden. Aanpassingen moeten worden gedaan, wederom de menukaart aanpassen, de wijnkaart is achter gebleven dus die wordt aangepakt, er komt een loungehoek om heerlijk ontspannen te zitten, kopje thee erbij of een glas rosé in de hand.
Er blijkt een grote behoefte in de streek om ook op maandag een restaurant te bezoeken. Vanaf 2 maart zijn we ook op maandag open, vanaf 16:00 uur.
Ideeën te over, grote veranderingen staan op stapel, maar... stap voor stap.

 

23 augustus 2014

Vanaf volgende week, 26 augustus, starten we met een nieuwe menukaart. Niet geheel vernieuwd, want welke gerechten haal je van de kaart af terwijl ze allemaal smakelijk zijn en alle regelmatig besteld worden. De lunchkaart is wat uitgebreider geworden, enkele voorgerechten erbij en drie nieuwe hoofdgerechten waarvan we de coquilles al geruime tijd buiten de kaart om verkopen.
Bijzonder te melden is de Thai Yellow Curry. Deze heb ik al twee weken door onze gasten laten proeven en iedereen is zeer enthousiast. En... op de dessertkaart een brownie-chocoladetaart van Remko’s Bakkerij, geserveerd met een bolletje vanille-ijs.
Beide items worden volgens mij een hit!

12 februari 2014

Januari 2014 ligt weer achter ons. Jammer enerzijds, we waren heerlijk in Thailand, anderzijds blij toe; januari blijft een moeilijke maand voor de horeca. Februari is al weer lekker aan de gang, zowel in het restaurant als in de galerie!
Tijdens onze vakantie in Thailand hebben we goede ideeën opgedaan voor de menukaart, voor op het terras welteverstaan. Inmiddels is de kaart voor het diner naar volle tevredenheid, wat moeten we daar aan veranderen? Behalve…
....dat we nu maandelijks 'een gerecht buiten de kaart om' presenteren.
Noi, onze chef-kok is aan de slag gegaan en heeft deze week haar eerste gerecht ‘buiten de kaart om’ gelanceerd, en hoe! Dit gerecht werd meteen, zonder te overdrijven, door onze gasten met luid applaus ontvangen…
Coquilles als hoofdgerecht. Echter werd dit gerecht ook meteen als voorgerecht door verschillende mensen besteld, wel samen delen!

22 oktober 2013

Blij dat het maandag was! Wat een weekend....
Vrijdag de 'gewoonlijke' drukte, wat betekend dat we helemaal vol zaten, zaterdag een feest van Lilian die haar verjaardag bij ons vierde met een optreden van Gert en Geert. Veel nieuwe gezichten en een goede sfeer.
Zondagmiddag de verjaardag van Gerrie, vervolgens om 16.00 uur de gasten van Martin die ook zijn verjaardag kwam vieren en even daarna de groep van een andere Gerrie die haar jarige partner bij ons verraste. En dat allemaal tezamen met de opening van de nieuwe tentoonstelling van Bernadette Leijdekkers, 's middags om 16.00 uur….!
Een complete georganiseerde chaos dus. Geweldig!


10 oktober 2013

Bart Akkerman van het bedrijf Media Engineering belde mij vandaag op want hij had beroepsmatig een aantal op- en aanmerkingen over de layout van deze pagina. Deze heb ik ter harte genomen en meteen toegepast. Dank voor de tip Bart!

Onze chef-kok Noi kookt zóó lekker! Ze maakt nu speciaal voor mij Kauw Phad Koeng maar dan met een toevoeging van verse gember.
Ik houd van pittig. Man oh man wat is dat heerlijk. Een super lunchgerecht!!


8 augustus 2013

Met veel bravoure vertelde ik telkens dat de zomer eindelijk zou beginnen wanneer ons terras klaar zou zijn. Nou, het scheelde slechts twee dagen...
Het terras is rondom een succes. Gek genoeg moet men nog ontdekken dat je ook voor de lunch bij ons heerlijk aan het water kan zitten.
Noi, onze chef-kok had een speciale terraskaart samengesteld. Daar is echter helemaal niets van terecht gekomen. Er wordt buiten volop gegeten van onze eigen SameSame menukaart.
Wel met twee nieuwe gerechten erop: 'Ko Moo Yang' en de 'Tiger Cry', twee vleesgerechten voor bij de borrel. Een schot in de roos, men vindt het heerlijk!
Van de week ook een nieuwe variatie op de vegetarische roerbak schotel geserveerd; verse groentes gewokt met grote garnalen, een beetje pittig. Samen met een gast op het terras hebben we dit gerecht samengesteld en het resultaat is zeer in de smaak gevallen.


12 juni 2013

Vandaag is ons terras aan de Vecht ingezegend door twee Thaise monniken.


17 maart 2013

We hebben voor een select gezelschap Phad fak tong kai (roergebakken pompoen met kipfilet) geserveerd. Deze werd zéér goed ontvangen. Het staat inmiddels op de menukaart en wordt al regelmatig besteld! HEERLIJK!!!
We zijn zes dagen in de week open, dat betekent dat ik zes dagen van de week Thais eet; écht geen straf!!


1 november 2012

Vanmiddag een nieuw gerecht uitgeprobeerd. Zóó lekker!
'Nam Tok' betekent letterlijk waterval ofwel vallend water. Dat zijn de tranen die over je wangen lopen bij het eten van dit specifieke gerecht uit Isaan, het oudste deel van Thailand (noord-oost).
Een heerlijk gerecht met als hoofdbestanddeel fijne reepjes rundvlees, gebakken met verse munt, bieslook, uien, koreander, gegrilde rijst, limoensap, vissaus en rode chilipoeder.
Je moet wel van pittig houden....!

Vanaf 1 maart 2013 hebben we een nieuwe menukaart waarop verschillende nieuwe gerechten.
De rode curry met pompoen bijvooorbeeld, deze is zó lekker! De Yam Nua, de rundvleessalade van de lunchkaart, serveren we nu ook als hoofdgerecht.
Heerlijke lauwe en zeer malse rundvlees reepjes met een frisse Thaise salade en gebakken rijst (één van mijn favorieten).

 

1 september 2012

Inwijding van ons restaurant door een Thaise Boeddhistische monnik.
Openingsfeest op 7 september en de 11e opende we de deuren van ons restaurant en meteen een volle bak!


 

                                                     Sawadee krab,
                                                                                                                                                           Peter en Teem en het Team van SameSame

 

 

Galerie Peter Leen   SameSame Thai Restaurant                                                                                                                                                         terug naar boven