Galerie Peter Leen                                                                                                                                                               homepage SameSame Thai Restaurant

 

             

 

 

     

14 april 2017

Gisteren, donderdagavond hadden we weer een muzikaal evenementje met een aantal leden van de SameSame Band; Gert, Belle, Geert en Joost.
Joost heeft een geweldige Springsteen cover, Belle ontroerde haar kompanen met een uitvoering van Herman van Veen en mij met haar 'Old Man' van Neil Young.
Wanneer Geert zingt over zijn moeder dan houdt Teem het niet meer droog, en hoe bijzonder mooi is het gitaarspel van Gert.
Jongens heel erg bedankt voor een geweldige muzikale avond. Deze houden we erin!

 
     

9 april 2017

Gisteren, 8 april, werd bij ons in het restaurant de verjaardag gevierd van Stien Vulpen.
Nou was zij niet de eerste en ook niet de enige die gisteren haar verjaardag vierde maar nog niet eerder hadden we een 96-jarige Job aan tafel!
En niet met een rollator of een rijdende stoel, bijna dansend kwam mevr. Stien binnen gelopen. Niet slechthoren of slechtziend, ook d’r bovenkamer was dik in orde dus kon ze gewoon met de gesprekken mee doen en er werd aan tafel flink gelachen.
Nou zo wil ik ook graag deze leeftijd bereiken!
Ik ben vergeten een foto te maken, het was op dat moment knetterdruk, dus voldoe ik met een plaatje.
Met Stien afgesproken dat we het volgend jaar nog es overdoen…

 
     

20 maart 2017

Sjaak komt al een tijdje bij ons in het restaurant. Vandaag vroeg hij of hij even op de piano spelen mocht. Nadat hij me verzekerd had dat ie ook daadwerkelijk spelen kon nam hij achter de vleugel plaats en speelde een klein kwartier. Heerlijk is het wanneer er goede muziek live gespeeld wordt. Sjaak kon er nog bij zingen ook....Applaus van de aanwezige gasten volgde!

 
     

10 maart 2017

Wederom een nieuw bijzonder gerecht uit Thailand; Nua phad prik Thaidam.

Biefstukreepjes, paprika, ui en lente-ui, zoete basilicum, gewokt in gemalen zwarte peper. Zeer mals vlees, pittig maar niet het Thaise pittig van de Chilipeper.
Inmiddels wordt het goed besteld en ook wat oudere kinderen vinden het heerlijk!

Dit wordt een blijvertje!
 

     

14 februari 2017

Vanavond live optreden ter gelegenheid van Valentijnsdag met Gert van Schaik en Geert en/of Joost. Twee- of driestemmig, heerlijk akoestisch!

Vanavond alleen maar 'Tweetjes'..... nog een paar tafeltjes vrij!

Roosje op tafel, hoe romantisch wil je het hebben?!

 

 

 

 

     

1 februari 2017

We zijn net een paar dagen terug van onze vakantie in Thailand en het is meteen druk. We ‘lossen’ Jos af die drie weken achtereen gewerkt heeft.
Omdat de vader van Teem een huis voor ons gebouwd heeft en wij daar druk mee bezig zijn geweest; inrichten, tuin, enzovoort, zijn wij niet of nauwelijks toegekomen aan het opdoen van inspiratie voor nieuwe gerechten voor op onze menukaart. Daarentegen heeft onze chef Noi dat wel gedaan.
Zij maakt nu iedere maand een specialiteit uit Thailand die buiten de kaart om te bestellen is. Te beginnen met de Klua kling nua. Een heerlijk pittig gerecht uit het zuiden van Thailand. Omdat een specifiek ingredient alleen daar verkrijgbaar is en ook niet online te bestellen is betekent dat: op=op!

 
     

1 september 2012

Inwijding van ons restaurant door een Thaise Boeddhistische monnik.

 
     
     

 

BLOG

 

7 maart 2017

Wederom een nieuw bijzonder gerecht uit Thailand; Nua phad prik Thaidam.

Biefstukreepjes, paprika, ui en lente-ui, zoete basilicum, gewokt in gemalen zwarte peper. Zee mals vlees, pittig maar niet het Thaise pittig van de Chilipeper.
Inmiddels wordt het goed besteld en ook wat oudere kinderen vinden het heerlijk! Dit wordt een blijvertje!

 

18 mei 2016

Nieuwe menukaart is bijna klaar, met daarop o.a. Thai gemarineerde spareribs als voorgerecht.
Of wat denkt u van een nieuw pittig hoofdgerecht van Noi:Thai noedels met broccoli en rundvlees gewokt in Sambal Oelek.
Wanneer je van pittig houdt: een aanrader; een beetje Thai, een beetje Maleis en een beetje SameSame.


1 februari 2016

Een nieuw voorgerecht uit de trucendoos van onze chef-kok Noi: verse spinazie-loempia's.
Gezond, vegetariach en heerlijk!


16 november 2015

’s Middags koken de koks voor zichzelf en het overige personeel. Vaak zijn dat gerechten die niet op de kaart staan, soms eigen recepten. Ik eet alles mee, wil alles proeven en ben niet vies van pittig…!
Zo nu en dan staat er een gerecht op tafel welke ik helemaal niet ken, vaak is het bèng… zó lekker!
Als ik dan kom met de vraag; “En… is dit lastig te bereiden?” Krijg ik dikwijls het antwoord dat het teveel tijd vergt om het te maken of dat de ingrediënten niet makkelijk te verkrijgen zijn. Dus kunnen we er niets mee, althans niet voor de menukaart. Ook is Noi, onze chef-kok bang dat de gasten het misschien niet lekker vinden of niet kunnen eten… ze is voorzichtig.
Maar deze laatste keer bleef ik volhardend. Zo geweldig lekker en bijzonder. Een gerecht uit het Noorden van Thailand, een curry-achtig pittig gerecht met gehakte kip welke geserveerd wordt met rauwkost, “Nam Prik Ong”.
De bediening was al unaniem enthousiast, nu de gasten nog… Enkele van de vaste gasten hebben het reeds geproefd en die reageren allemaal hetzelfde: Hosanna, wat een topgerecht!
Het staat niet op de menukaart, ik houd ‘m exclusief ‘buiten de kaart’.


12 september 2015

Zaterdag is het weer het afsluiten van het vaarseisoen in de vorm van de 'Vechtse Vaarparade'. Een karavaan van verlichte boten en scheepjes varen de Vecht op van Loenen aan de Vecht tot aan Maarssen dorp. Overal waar het kan mag muziek gespeeld worden, zo ook bij ons op het terras. Het Jazz Quartet 'Finger Prints' met Bernadette Leijdekkers op de saxafoon speelt dan de sterren van de hemel.
Waar we vorig jaar verstek moesten laten gaan i.v.m. zieken in onze crew staan we nu met het hele team klaar om er een spetterende avond van te maken.
Neem wel een trui mee want de weergoden zijn onvoorspelbaar.

 

3 maart 2015

Vanaf maart 2015 is het restaurant ook op maandag geopend, vanaf 16:00 tot 22:00 uur.
Maandag t/m woensdag is er geen lunch maar kunt u terecht vanaf 16:00 uur, andere dagen vanaf 12:00 uur.
We beginnen meteen met een nieuwe menu- en wijnkaart.
Vanuit de ambassade weet men ons nu ook te vinden. Afgelopen zaterdag fungeerden wij als een tijdelijke dependance van de Thaise Ambassade. Men kon terecht voor visa en andere Thaise aangelegenheden.


7 februari 2015

Tijdens onze laatste vakantie in januari hebben we natuurlijk weer mooie ideeën opgedaan voor onze menukaart. Het valt me overigens vies tegen om in Thailand een restaurant te vinden waar ze een vergelijkbare standaard serveren zoals wij dat doen. Natuurlijk eet je heerlijk langs de straat en op de lokale markten, dat zonder meer. Maar die keren dat we een heus restaurant wilden proberen viel dat steeds weer tegen. Gevangen in de toeristenfuik! Het lekkerst hebben we Thais gegeten bij mensen thuis. Een groente vergelijkbaar met verse spinazie maar dan totaal anders van smaak. Het blijkt echter niet makkelijk deze in Nederland te verkrijgen.
Een nieuw voorgerecht is de Koeng Siep, heel even gebakken garnalen, zonder toeters en bellen maar puur natuur. Nieuw is ook de ‘Plaa kue prik kaeng’, droog gebakken visfilet met rode curry, pittig en ongelooflijk lekker.
We zijn nu twee en een half jaar onderweg en het restaurant is zo veel sneller gegroeid dan we in onze stoutste dromen verwacht hadden. Aanpassingen moeten worden gedaan, wederom de menukaart aanpassen, de wijnkaart is achter gebleven dus die wordt aangepakt, er komt een loungehoek om heerlijk ontspannen te zitten, kopje thee erbij of een glas rosé in de hand.
Er blijkt een grote behoefte in de streek om ook op maandag een restaurant te bezoeken. Vanaf 2 maart zijn we ook op maandag open, vanaf 16:00 uur.
Ideeën te over, grote veranderingen staan op stapel, maar... stap voor stap.

 

23 augustus 2014

Vanaf volgende week, 26 augustus, starten we met een nieuwe menukaart. Niet geheel vernieuwd, want welke gerechten haal je van de kaart af terwijl ze allemaal smakelijk zijn en alle regelmatig besteld worden. De lunchkaart is wat uitgebreider geworden, enkele voorgerechten erbij en drie nieuwe hoofdgerechten waarvan we de coquilles al geruime tijd buiten de kaart om verkopen.
Bijzonder te melden is de Thai Yellow Curry. Deze heb ik al twee weken door onze gasten laten proeven en iedereen is zeer enthousiast. En... op de dessertkaart een brownie-chocoladetaart van Remko’s Bakkerij, geserveerd met een bolletje vanille-ijs.
Beide items worden volgens mij een hit!

12 februari 2014

Januari 2014 ligt weer achter ons. Jammer enerzijds, we waren heerlijk in Thailand, anderzijds blij toe; januari blijft een moeilijke maand voor de horeca. Februari is al weer lekker aan de gang, zowel in het restaurant als in de galerie!
Tijdens onze vakantie in Thailand hebben we goede ideeën opgedaan voor de menukaart, voor op het terras welteverstaan. Inmiddels is de kaart voor het diner naar volle tevredenheid, wat moeten we daar aan veranderen? Behalve…
....dat we nu maandelijks 'een gerecht buiten de kaart om' presenteren.
Noi, onze chef-kok is aan de slag gegaan en heeft deze week haar eerste gerecht ‘buiten de kaart om’ gelanceerd, en hoe! Dit gerecht werd meteen, zonder te overdrijven, door onze gasten met luid applaus ontvangen…
Coquilles als hoofdgerecht. Echter werd dit gerecht ook meteen als voorgerecht door verschillende mensen besteld, wel samen delen!

22 oktober 2013

Blij dat het maandag was! Wat een weekend....
Vrijdag de 'gewoonlijke' drukte, wat betekend dat we helemaal vol zaten, zaterdag een feest van Lilian die haar verjaardag bij ons vierde met een optreden van Gert en Geert. Veel nieuwe gezichten en een goede sfeer.
Zondagmiddag de verjaardag van Gerrie, vervolgens om 16.00 uur de gasten van Martin die ook zijn verjaardag kwam vieren en even daarna de groep van een andere Gerrie die haar jarige partner bij ons verraste. En dat allemaal tezamen met de opening van de nieuwe tentoonstelling van Bernadette Leijdekkers, 's middags om 16.00 uur….!
Een complete georganiseerde chaos dus. Geweldig!


10 oktober 2013

Bart Akkerman van het bedrijf Media Engineering belde mij vandaag op want hij had beroepsmatig een aantal op- en aanmerkingen over de layout van deze pagina. Deze heb ik ter harte genomen en meteen toegepast. Dank voor de tip Bart!

Onze chef-kok Noi kookt zóó lekker! Ze maakt nu speciaal voor mij Kauw Phad Koeng maar dan met een toevoeging van verse gember.
Ik houd van pittig. Man oh man wat is dat heerlijk. Een super lunchgerecht!!


8 augustus 2013

Met veel bravoure vertelde ik telkens dat de zomer eindelijk zou beginnen wanneer ons terras klaar zou zijn. Nou, het scheelde slechts twee dagen...
Het terras is rondom een succes. Gek genoeg moet men nog ontdekken dat je ook voor de lunch bij ons heerlijk aan het water kan zitten.
Noi, onze chef-kok had een speciale terraskaart samengesteld. Daar is echter helemaal niets van terecht gekomen. Er wordt buiten volop gegeten van onze eigen SameSame menukaart.
Wel met twee nieuwe gerechten erop: 'Ko Moo Yang' en de 'Tiger Cry', twee vleesgerechten voor bij de borrel. Een schot in de roos, men vindt het heerlijk!
Van de week ook een nieuwe variatie op de vegetarische roerbak schotel geserveerd; verse groentes gewokt met grote garnalen, een beetje pittig. Samen met een gast op het terras hebben we dit gerecht samengesteld en het resultaat is zeer in de smaak gevallen.


12 juni 2013

Vandaag is ons terras aan de Vecht ingezegend door twee Thaise monniken.


17 maart 2013

We hebben voor een select gezelschap Phad fak tong kai (roergebakken pompoen met kipfilet) geserveerd. Deze werd zéér goed ontvangen. Het staat inmiddels op de menukaart en wordt al regelmatig besteld! HEERLIJK!!!
We zijn zes dagen in de week open, dat betekent dat ik zes dagen van de week Thais eet; écht geen straf!!


1 november 2012

Vanmiddag een nieuw gerecht uitgeprobeerd. Zóó lekker!
'Nam Tok' betekent letterlijk waterval ofwel vallend water. Dat zijn de tranen die over je wangen lopen bij het eten van dit specifieke gerecht uit Isaan, het oudste deel van Thailand (noord-oost).
Een heerlijk gerecht met als hoofdbestanddeel fijne reepjes rundvlees, gebakken met verse munt, bieslook, uien, koreander, gegrilde rijst, limoensap, vissaus en rode chilipoeder.
Je moet wel van pittig houden....!

Vanaf 1 maart 2013 hebben we een nieuwe menukaart waarop verschillende nieuwe gerechten.
De rode curry met pompoen bijvooorbeeld, deze is zó lekker! De Yam Nua, de rundvleessalade van de lunchkaart, serveren we nu ook als hoofdgerecht.
Heerlijke lauwe en zeer malse rundvlees reepjes met een frisse Thaise salade en gebakken rijst (één van mijn favorieten).

 

1 september 2012

Inwijding van ons restaurant door een Thaise Boeddhistische monnik.
Openingsfeest op 7 september en de 11e opende we de deuren van ons restaurant en meteen een volle bak!


 

                                                     Sawadi krab,
                                                                                                                                                           Peter en Teem en het Team van SameSame

 

 

Galerie Peter Leen   SameSame Thai Restaurant                                                                                                                                                         terug naar boven